Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Vad kan en naprapat göra för mig?

naprapatNaprapaten har ett holistiskt synsätt vilket betyder att han ser din kropp som en helhet, ett system med ett gemensamt flöde. Då du går till en läkare för att det gör ont i benen så är det mycket möjligt att du får rådet att vila och att du eventuellt får smärtlindrande tabletter. Det är dock sällan som vila leder till en verklig läkning. Så snart som du sätter igång med det som ledde till problemen så återkommer smärtan. Med naprapati så kan du istället gå till botten med det som orsakar smärta och stelhet, och faktum är att många läkare remitterar direkt till en naprapat i Stockholm City eftersom det är så pass välkänt att naprapatiska behandlingar ger så goda resultat.

Ett nytt synsätt

Det viktigaste som en naprapat i Stockholm kan göra för dig är att hjälpa dig att se på din kropp och ditt rörelsemönster på ett nytt sätt. Den som jobbar långa timmar på hårda golv är kanske medveten om att det krävs bra skor men missar samtidigt vikten av att röra sig på rätt sätt både på arbetet och på fritiden. Då du inser hur mycket du kan göra själv för att få ordning på hälsan så kommer du att uppleva en frihet. Visst är det en utmaning att förändra saker som rörelsemönster och kosthållning men med naprapati så får du det stöd du behöver för att komma igång och för att jobba på rätt sätt. Det här är något du kommer att dra nytta av även då du inte längre behöver besöka din naprapat.

Orsaken till problemen

Det första som händer då du besöker naprapaten är att du bli undersökt. Du får frågor som rör värken, din livsstil och även ditt förflutna där du kanske har haft liknande problem. Med hjälp av dessa frågor och en manuell undersökning så kan din naprapat analysera och komma fram till en diagnos. Det här är mycket viktigt eftersom detta kommer att lägga grunden för den behandling som du får. Det är viktigt att du svarar ärligt och inte mörkar för saker som att du aldrig tränar, att du kanske sitter hela dagen utan pauser, eller att du har viktproblem. Naprapatens uppgift är att hjälpa dig och då är det viktigt att du säger som det är så att ingen viktig detalj går förlorad. Du kanske inte tycker att ett idogt sittande har något med värk i benen att göra men naprapaten har de insikter som krävs för att förstå hur din fysiologi hänger ihop så gissa inte på att du vet bättre.

När orsaken är fasställd så kommer du att få behandlingar på naprapatkliniken och även få hemläxa. Hemläxan ska du ta på allvar. Det är nämligen de dagliga förändringarna som på lång sikt kommer att göra att du slipper återfall. Beroende på ditt problem så kan det vara så att du får skaffa nya skor, lära dig att ta pauser från sittandet vid datorn, börja träna eller gå till en dietist. För att resultaten ska bli permanenta så måste även förändringarna vara stabila och du kan lita på att naprapaten utformar en vettig plan tillsammans med dig så att du klarar det.

Förebyggande behandlingar

Man kan veta med sig att man ligger i riskzonen för problem med smärta och skador. Det kan vara så att man tränar ofta, har ett monotont rörelsemönster på jobbet eller lider av skador sedan tidigare. Om man vill slippa situationer där man ligger låst i sängen för att ryggskottet har slagit till igen så kan man få hjälp med naprapati som är förebyggande. Man kan helt enkelt komma till sin naprapat med jämna mellanrum för att se över sitt rörelsemönster och hur kroppens muskler och leder mår. Märker man att stelhet är på gång så kan man göra mycket åt detta om man inte väntar för länge. Egentligen är det synd att folk väntar med att uppsöka en naprapatklinik tills dess att situationen är akut. Hade du kommit in tidigare för en förebyggande behandling så kunde du ju fortsatt att jobba och leva som vanligt samtidigt som besvären gradvis försvann utan att någonsin bli så svåra att du inte längre kunde fungera som vanligt.

Om du upplever att du har problem med spänningshuvudvärk, stelhet, ont i kroppens olika muskler och leder eller känner dig allmänt otymplig så kan du få stor hjälp av en naprapat. Boka in ett besök och ta reda på exakt hur naprapatin kan ge dig en helt ny vardag där du med små medel och stor insikt tar hand om din kropp så att den ger dig det stöd som du behöver för ett friskt och lyckligt liv.

4 Dec 2012