Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Tre tips som gör ditt CV intressant

CVDu har ett fåtal sekunder på att fånga arbetsgivarens intresse. Ungefär som en säljare har ett fåtal sekunder på att göra ett första intryck. Innan du börjar söka lediga jobb så är det bra att ha ett CV eller system kring det hela komplett. Nedan listar vi tre unika tips som kommer göra dig och ditt CV mer intressant förrbetsgivare eller rekryterande chef.

  • Skriv ett CV som tar upp det viktigaste. Exempelvis att du har praktiserat på ett lokalt företag under din ungdom är inte intressant för rekryterande chef. Nämn de arbetsplatser du har varit på (gärna mer än i ett år). Nämn även de företag som du kan använda som referens och lista kontaktperson och telefonnummer till din referens. Ett gott innehåll är alltid en bra början på din nya karriär. Använd dig av order kandidat, driven, flexibel, många bollar i luften, noggran osv. Tänk på att heller inte skriva långa rader om ditt liv. utan endast vem du är som eprson och varför rekryterande chef bör anställa dig.
  • Skapa inte ditt CV i notepad eller liknande redigeringsprogram. Använd Microsoft word eller Excel. Ett gott råd är att ladda ned mallar från internet som är enkla att hantera och som är utformade för jobb ansökan. Sök på sökmotorn google med sökfrasen ”Job resume template word”då får du fram bra mallar att använda dig av. Oftast är dessa mallar färdiga för exempelvis ladda upp en bild på dig själv, vilket många glömmer. Tänk dig själv om du läser ett CV och all positivitet kring kandidaten, skulle du inte vilja se ett foto för att skapa en närmare uppfattning om kandidaten?
  • Skicka CV till rätt person. I många jobbannonser så står det oftast ”skicka din ansökan till jobb(at)foretaget.xx” i själva verket hamnar alla ansökningar i en och samma mail. Gör dig unik och ta reda på vem som är rekryterande chef, ring gärna till företaget och fråga det. Når du rekryterande chef via telefon så kallprata gärna lite om jobbet och berätta väldigt kort om dig själv, på det sättet skapar du ett första intryck redan via telefon. När allt detta är klart skickar du CV till rätt person och handläggningen blir trolitgvis snabbare och du påskyndar processen i beslut.

6 Feb 2012