Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Tips på bra träningsredskap

LöpbandFler och fler springer, tränar, går på gym, workouts, spinning och allt vad det heter. Vi verkar verkligen ha blivit ett folk som sköter om vår hälsa. Det finns ju oändliga möjligheter till att träna och sköta om sin kropp, hälsa och kondition och det ena utesluter inte det andra. Man kan ut och springa, cykla eller åka skidor, ja tom ta raska långpromenader eller så kan man gå iväg och simma. Många går på olika typer av gym där det finns olika typer av träningsredskap både för de som bara vill träna sin kondition eller bränna bort lite onådigt fett men även för de som verkligen vill bygga upp sin kropp – speciellt populärt hos yngre män nuförtiden. Det har blivit en allt större fixering vid det yttre – på gott och ont. Många skaffar sig också ett litet mini-gym hemma vanligast kanske hos de som bor i eget hus.

Här är några träningsredskap som är bra att ha

Lite beroende på hur stora utrymmen man har hemma och vilken typ av träning man föredrar, så kan man skaffa sig lite olika typer av träningsutrustning. Här är några populära exempel som du bl.a. hittar hos den välsorterade webbshoppen för träningsutrustning - Sporttema:

  • Crosstrainer Crosstrainer är ett träningsredskap som blivit mycket populärt de senaste åren. Den passar en väldigt bred målgrupp vilket säkert är en förklaring. Några av fördelarna med crosstrainern är att hela kroppen får arbeta under träningen, att den ger både motions- och styrketräning, att den ger en mjuk träning som är skonsam mot kroppen samt att den också kan ge möjlighet till tuffare träning för den som vill ha det.
  • Löpband Efter crosstrainern kommer löpband och promenadband som de mest populära träningsutrustningen för den som vill träna hemma. Många har ju idag ett mer stillasittande arbete än förr i tiden då man kroppsarbetade mer och då är löpband och promenadband därför utmärkta redskap för att ändå åstadkomma den rörelse vi är byggda för och behöver. Det är tom ganska vanligt att man rullar fram sitt löpband framför tv:n och får då sin motion samtidigt som man tittar på sitt favoritprogram och dessutom utan extra tidsåtgång..
  • Studsmatta Att hoppa på en studsmatta är inte bara roligt, utan det är också bra för syreupptagningsförmågan, hjärtverksamheten, balansen, motoriken, blodcirkulationen, koordinationsförmågan, musklerna och lungorna. Studsmattor är väldigt bra att använda för terapeutiska ändamål i hemmet

22 Jan 2014