Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Tavlor efter fotografier

TavlaAtt få upp en snygg tavla på väggen är något som många gärna skulle vilja, men av olika skäl så kommer den där tavlan aldrig upp. En av anledningarna är att konst i allmänhet är ett dyrt nöje, en annan anledning är att det är svårt att hitta något som passar.

Ett bra tips är därför att göra konst av ett foto. Nuförtiden äger ju nästan alla en digitalkamera eller en mobiltelefon med högupplöst kamera, och det finns möjlighet att trycka upp bilden på en duk – och på så sätt kan man faktiskt skapa riktigt snygga tavlor.

Att välja rätt bild är inte alltid helt enkelt, men som ett generellt tips så bör bilden självklart vara av bra kvalitet – om en bild är suddig eller dimmig kommer denna effekt bara att förstärkas av att trycka upp den på duk. Samma sak om den som är på bilden har röda ögon eller liknande. Rent tekniskt sett måste bilden alltså vara relativt ”ren”.

Annars funkar i stort sett allt som du tycker passar hemma på din vägg. Att till exempel trycka upp ett foto där du och din make/maka poserar kan vara ett bra och billigt alternativ till att låta en konstnär måla av er, dessutom tar det mycket mindre tid.

6 Oct 2013