Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Takläggare - Den byggarbetare som lägger ditt tak

När det är dags att byta tak så är detta ett stor arbete, samt en ganska omfattande investering. Har du inte kunskapen av att lägga tak och det tålamod och tid som krävs för att utföra detta på rätt sätt, så ska du definitivt ta hjälp av en erfaren takläggare. Anlitar du en takläggare så vet du att ditt nya tak blir lagt och monterat av någon med de kunskaper som krävs. Tänk på att ett nytt tak kan vara en investering för livet, och att kostnaderna kan bli mycket större om du skulle göra ett fel genom att lägga ditt eget tak.

Om du inte kan byta ditt eget tak, och väljer att anlita en erfaren takläggare, så betyder ju bara det att det är någon annan som gör grovjobbet. Det roliga är ju fortfarande kvar hos dig. Det är valet av ditt nya tak som är roligt. Här finns det mycket att välja på, och ditt val av tak är i första hand beroende av vilken typ av hus det är som ska byggas, eller renoveras. Ska du renovera ett bostadshus, så har du möjlighet att välja alla typer av tak, utom plast tak då dessa inte rekommenderas till bostadshus.

Ditt val av tak

I vilket fall så har du tegelpannor, betongpannor, plåttak eller Icopal Shingel att välja på. En erfaren takläggare ska inte ha något problem med något av dessa val, då det är just där du ser att du verkligen anlitat en professionell firma för ditt nya tak.

Att välja tegelpannor är det dyraste alternativet, men också enligt många det vackraste och mest traditionella under alla år i modern tid. Vid ett val av det mest populära och kostnadseffektiva taket, vilket är betongpannor, så får du möjligheten att välja tak inom ett brett sortiment av tillverkare och färger. En del väljer också att lägga plåttak. Detta är den typ av tak som går snabbast att lägga, samt att du alltid kan få ditt tak i alla förekommande färger. Ett plåttak har också en viktmässigt lättare konstruktion än vad ett betong- eller tegeltak innehar. I ett sista val har du shingel, vilket precis som plåttaket är av den lättare typen, och används idag vis nybyggen av de många hus med modern design.

Är det så att du bara ska byta tak på ditt fritidshus, garage eller altan så kan det vid dessa tillfällen duga med ett tak av plast, vilket finns att hitta i både glasfiberarmerad material och enklare plastfabrikat. En erfaren takläggare i lund hittar du i form av Bpp-tak i Lund. Ska du byta ditt tak i Lund med omnejd, så är du välkommen att kontakta takläggarelund.com för gratis konsultation och offert.

30 Mar 2015