Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Solfilm på bilen – Flera fördelar

SolfilmDet är framförallt på sommaren som många tänker tanken att de vill montera solfilm på bilen. Solen är som starkast under den årstiden och bländar inte sällan både förare och passagerare. Dessutom värmer solens strålar upp bilen och gör den lik en bastu på bara någon timme om den inte har AC.

Men är det verkligen bara för att skydda mot att bli bländad samt att minska värmen i bilen som man monterar upp solfilm. De flesta tänker så men då glömmer de flera av de ytterligare fördelarna som följer.

En av fördelarna är skydd mot insyn. Visserligen kan man se in i en bil med solskydd men inte på samma avstånd som en bil utan. Det går alltså inte att jämföra med tonade rutor eller spegelrutor men en viss dämpning finns där trots allt. En dämpning som gör att man blir betydligt mer privat än med vanliga totalt genomskinliga rutor.

En annan fördel som väldigt få tänker på är ekonomin. Med solfilm värmer inte solen upp bilen alls lika mycket som utan. Det i sin tur betyder att man inte behöver köra AC lika mycket vilket alltså drar mindre bensin. Det kanske inte är sådan besparing att solskyddskostnaden sparas in men det är ändå en fördel.

Ytterligare en fördel är att den skyddar mot UV-strålning. När man är utomhus på sommaren tar de flesta på sig solskyddsmedel. Det är självklart för att skydda sig mot UV-strålning och minska risken att bli bränd. Men det är betydligt färre som tänker lika när de ska sätta sig i en bil d.v.s. att ta på sig solskyddsmedel. Samtidigt skyddar en vanlig glasruta inte mycket. Med solskydd på rutorna skyddar man sig betydligt mer.

Så förutom en snyggare look på bilens så spar man på bensinförbrukningen, skyddar mot insyn, skyddar sig mot UV-strålning och får ett behagligare klimat i kupén. Ganska många fördelar bara för en liten film.

5 Dec 2013