Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Snabblånets fördelar

Ibland behöver man pengar snabbt. Det behöver inte röra sig om stora belopp, 1000 kr hade räckt. Du har frågat alla du känner om ett litet lån och det känns hopplöst att söka vidare. Och om du inte får tag i tusenlappen så får du större problem än att betala tillbaka några hundralappar i ränta. Känner du igen dig? Då kanske du ska ansöka om snabblån!

Vad kostar ett snabblån?

Om du blir beviljad ett snabblån på 1000 kr från t.ex. Snabbfinans så ska du betala tillbaka 1245 kr efter 30 dagar. Snabblånen kan ha en till synes hög ränta men då beloppet är så lågt och kredittiden kort så går det inte att jämföra rakt av med ett klassiskt banklån. Snabblån är helt enkelt en nishad lånetyp för kundspecifika behov.

Snabblånets rykte

Tyvärr har snabblånet svartmålats av många tidningar som pekar ut dessa små lån som skuldfällor. Detta är orättvist då alla seriösa snabblåneföretag noga kontrollerar den sökande så att dess ekonomiska förutsättningar räcker för att betala tillbaka pengarna. Det är dock viktigt att du betalar tillbaka pengarna i tid så att du inte får extrakostnader i form av påminnelseavgifter etc. Rätt använt kan ett snabblån vara en riktigt smidig problemlösare!

25 Feb 2013