Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Så skyddar du dig mot tjuvar

Bostadsinbrotten ökar och är man drabbad kan det vara oerhört svårt att få tillbaka de saker som tjuvarna lyckats få med sig. Polisen uppklarningsförmåga på denna typ av brott är oerhört låg och i de flesta fall kan man räkna med att sakerna som försvunnit – aldrig kommer tillbaka.

Blir man av med en TV eller dator gör det inte så stor skada mer än den ekonomiska. Det är desto värre när man som bostadsägare blir av med mer personliga tillhörigheter som smycken och annat som har en personlig koppling. Denna typ av saker går aldrig att ersätta och tyvärr så smälter tjuvarna ner guldföremål för att sedan sälja vidare så att det inte går att spåra.

För att skydda din bostad och dina personliga tillhörigheter som smyckeskrin så finns det en hel del åtgärder man kan göra som kan minska risken för att inbrottstjuvarna väljer ditt hus framför någon annans. Här nedan listar vi några åtgärder som du kan vidta för att skydda dig.

Installera ett larm

Att ha ett larm är ingen helsäker lösning för att skydda dig mot inbrott. Men det är emellertid en sak som avskräcker många tjuvar från att besöka ditt hem. Det är inte så trevligt för tjuvarna att springa runt i huset när ett larm tjuter och om inte annat så kommer det garanterat stressa dem. Se till att du köper ett larm som har egen drift om tjuvarna skulle klippa elen till huset och även att du bli meddelad via telefon när larmet utlöses.

Installera timer

Genom att installera timer så kan man göra att det ser lite mer bebott ut och när lamporna är tända så är det färre tjuvar som vågar sig in. Detta är också en avskräckande effekt och kan förhindra eventuella bostadsinbrott.

Installera rörelsedektektorer

Det är inga många tjuvar som vill jobba i ljuset. Genom att installera rörelsedektektorer som är kopplade till ljuskällor kan du skrämma iväg många tjuvar som försöker sig bryta in i din bostad. Dessa kan sitta på utsidan av huset.

Grannsamverkan

Genom grannsamverkan, att man som granne är uppmärksam var som händer i dina grannars hus är också en åtgärd som fungerar bra. Om det befinner sig okända människor i ditt område kan det vara bra att fråga om man kan hjälpa dem med något. På så sätt visar man att grannskapet är uppmärksamma på alla aktiviteter som sker i området.

15 Dec 2012