Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Puttgarden bordershop

puttgarden bordershopBordershop är rederiet Scandlines affärer som ligger vid färjelägena i Puttgarden, Rostock och Sassnitz. Det är också ett samlingsbegrepp för allt som rör gränshandel i Tyskland. Bordershopping blev ett begrepp efter Sveriges inträde i Europeiska Unionen. I och med detta kunde svenskarna helt lagligt föra in stora mängder alkoholhaltiga drycker utan att behöva tulla för dem. Detta så länge dryckerna är avsedda för eget bruk.

Förutom Scandlines Bordershop hittar man butikskedjorna Calles Grenzshop och Fleggaard på samma ö som Puttgarden. Dessa kedjor har dock sina butiker en bit från färjeläget, i Burg auf Fehmarn på samma ö och Heiligenhafen på fastlandet. Det är inte särskilt långt att köra till dessa samhällen och affärerna är lätta att hitta. Båda samhällena är belägna utmed huvudvägen som leder till motorvägen och vidare mot Lübeck.

Den medvetne bordershopparen har i förväg tittat ut de olika butikskedjornas erbjudanden och besöker sedan dem alla. På så sätt kan man ytterligare få ner priset. Ett besök på Bordershop är perfekt inför en större födelsedagsfest eller ett bröllop. Ska man hålla en stor fest får man föra in mer än införselkvoten om man kan styrka att det ska vara till en privat fest. Detta kan styrkas genom att uppvisande av födelsedatum på legitimation eller gästlista till bröllopsfesten.

3 Feb 2011