Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Pt utbildning nära dig

Personlig tränare

Tusentals människor över hela Sverige söker efter ett sätt att uppnå en sundare livsstil, träning och hälsa och detta har blivit oerhört viktigt i samhället. För de som alltid har varit intresserade av hälsa och fitness, kan en karriär som personlig tränare vara den perfekta arbetstjänsten. En karriär som personlig tränare kan vara en stor möjlighet för en mängd olika människor och att komma igång är enklare om man vet var man ska börja.

Personliga tränare tillbringar sin tid med att interagera med kunderna med tips och råd om motion och kost antingen på ett kontor, eller under deras träningspass. De kan arbeta med kunder antingen individuellt eller i små grupper. De träffar kunder innan de börjar arbeta med dem för att få en bättre förståelse för deras mål, som kan vara till exempel att gå ner i vikt eller att få mer muskelmassa. De kan också ge kunderna en rundtur i anläggningen och visa dem några av de pass som de kan utföra. Vid detta första möte, kan tränaren också gå igenom avgifterna för personliga utbildningstjänster och diskutera betalningsplaner.

En personlig tränare utformar speciella träningsplaner för sina kunder som är baserad på deras hälsa och mål. Dessa planer innefattar bland annat motion som involverar hjärt- och styrketräningsövningar. Under ett träningspass iakttar de hur kunderna utför övningarna för att se till att de gör rörelserna på rätt sätt. De kan också ge relevanta kost- och livsstilsförslag som en ytterligare hjälp.

Om du är intresserad i en pt utbildning Stockholm och att bli en personlig tränare, kan Nordic Academy of Sweden vara ett bra val för dig. Det är en svensk skola dedikerad för att hjälpa kommande personliga tränare i deras utbildning. De erbjuder olika kurser för att ge en nyttig och nödvändig utbildning och alla deras föreläsare är experter inom sina områden, som bland annat inkluderar läkare, folkhälsovetare och elitidrottare. Nordic Academy of Sweden har just nu 4 aktiva kurser inom personlig träning.

  • Pt-Professional - Grundutbildning och det första steget inom utbildningen. Det krävs inga förkunskaper för att kunna ta denna kurs.
  • Pt-Master - Vidareutbildning från Pt-Professional.
  • Olympiska lyft, Nivå 1 - Grundkurs i olympiska lyft som bland annat innehåller både teori och essentiella styrketräningar.
  • Löpteknik, Nivå 1 - Kurs med nödvändig kunskap för dig som är intresserad av löpning.

För mer information, besök deras webbsida. Man kan även kontakta dem via e-post eller telefon.

24 Nov 2015