Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Profilera ditt företag med USB-minnen

USB-minneDet finns många olika sätt att profilera sitt företag på och att öka sitt varumärkes synlighet. Nuförtiden kanske många satsar mer på digital marknadsföring, till exempel sociala medier eller onlineannonsering, men det gäller att inte glömma bort andra enkla och billiga marknadsföringskanaler. Ett exempel är profilprodukter, alltså vanliga användbara vardagsprodukter som utsmyckas med ditt företags logga eller slogan. Och om ditt företag deltar i en mässa eller liknande är profilprodukter ett absolut måste - trots allt vill du att den som tar något material, t.ex. en penna eller liknande, i din monter sedan ser ditt företags logotyp varje gång denne använder pennan. Det ökar synligheten och så kallad brand recognition.

Ett mycket effektivt sätt är att använda usb-minne som profilprodukt. USB-minnen är ju något som används väldigt ofta och mycket idag - och om du delar ut USB-minnen med ditt företags logga på kommer folk att lägga märke till det. Ofta sker det på ett rent omedvetet plan. Tänk till exempel på när du ska köpa till exempel tvättmedel i affären, förutsatt att du inte har ett favoritmärke kommer du förmodligen att främst titta på priset. Säg att två olika tvättmedel kostar 99 kronor, men det ena har du hört talas om någon gång någon stans, du minns inte ens var, men du har hört namnet. Det andra har du inte hört. Då är det ganska självkart att du väljer tvättmedlet som du tidigare hört talas om.

På så sätt kan faktiskt ett enda USB-minne tjäna pengar åt dig. Säg att en beställare fått två offerter som är ungefär likadana, från ditt företag och från ett annat företag. Ditt företags USB-minne har han använt ett antal gånger, nu tänker han dock inte aktivt på det, men när han hör ditt företags namn triggar det något i hjärnan - "detta företag har jag hört talas om tidigare". Som ett resultat väljer han förmodligen din firma istället för konkurrenten.

Så glöm inte att profilera dig med så pass enkla saker som USB-minnen och profilprodukter - det är en liten investering som lönar sig i längden!

27 Feb 2014