Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Presenttips till dina anställda

PresentOlika företag har olika företagskulturer. Ett vanligt inslag i de flesta företagskulturer är dock att då och då ge bort presenter till ens anställda – till exempel på födelsedagar och till julen. När det kommer till födelsedagspresenter är det ofta inte så svårt att inhandla, i samråd med kollegor kan man ganska enkelt komma fram till en passande present. Men när det gäller t.ex. julklappar är det mycket svårare, eftersom man då ska köpa presenter till så pass många personer på en och samma gång. Alltså kan man inte individanpassa presenterna.

Dessutom handlar man ofta under julruschen. Är man ett litet företag kanske det går att köpa klapparna i något köpcentrum, men att undvika onödig julstress är att rekommendera (man vill ju inte uppehålla sig i fullsmockade butiker mer än vad som är absolut nödvändigt). Alltså är vårt tips att man handlar online, då kan man i lugn och ro hitta rätt presenter till rätt priser, utan att gå ut i kylan.

Ett annat bra tips är att köpa så kallade gåvokort. Ett gåvokort är kopplat till en konkret internetbutik. Mottagaren loggar in på denna butik med en unik kod som står på gåvokortet, och sedan får han eller hon välja mellan en rad olika gåvor. Fördelen med gåvokort är att alla kan välja presenter som passar dem, medan företaget kan handla alla gåvokort av en och samma försäljare. Man slår alltså många flugor i en smäll! På hemsidan Gåvokort.eu hittar du förresten Sveriges största urval av olika gåvokort.

Det sista tipset är att vara ute i god tid. Om du gör allt i sista sekunden kommer stressen vara stor och förmodligen kommer du inte att hitta i närheten av så bra presenter som om du hade handlat i god tid. Och om du är ute i god tid hinner du också med att specialbeställa till exempel gåvokort med individuella tryck, något som gör gåvan lite mer personlig!

29 Sep 2013