Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Pengar - när det behövs som mest

vecka bort, kylskåpet gapar tomt och till råga på allt måste du åka och hjälpa en sjuk släkting som bor i en annan stad, ett par hundra kilometer bort. Du förstår att det inte kommer att räcka med att låna en hundralapp eller två av polaren, det skulle täcka matbehovet men du behöver ju mer pengar, du måste ju åka till din släkting. Vad kan man göra i detta läge?

En lösning är att ta ett så kallat snabblån. Det är ett mindre lån (vanligtvis på från 1000 till 3000 kronor) som du kan få utbetalat på ditt konto på en gång. Kostnaden för ett ta detta lån varierar, från 0 till ett par hundra kronor. Det är en ypperlig lösning om man hamnar i en knipa som beskrivet ovan, när man behöver en mindre summa till en konkret tidsperiod, för att klara sig till löningen. Man vet att man kommer kunna återbetala lånet när lönen kommer in.

Ni kanske märkte att jag ovan skrev att lånet kostar från 0 kronor... hur kan ett lån vara gratis? Jo, det är nämligen så att konkurrensen är stenhård bland företag som erbjuder snabblån. Detta innebär att många av bolagen försöker locka kunder med erbjudanden i stil med "första lånet gratis" - så du kan faktiskt ta ett lån helt utan kostnad. Lånebolaget hoppas på att du blir återkommande kund hos dem och att det på så sätt kommer tjäna in den uteblivna inkomsten från ditt första lån.

Hur hittar man då dessa erbjudanden? En ypperlig sida där du snabbt kan jämföra olika lån är Sverige Kredit - där ser du snabbt vilket lån som passar dig bäst, vilket lån som är billigast och bäst för just dig!

13 Feb 2014