Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Köksrenovering

Har du tröttnat på ditt kök eller kanske flyttat och vill ha nytt och fräscht?

Man behöver inte alltid köpa nytt då det kan vara ganska kostsamt att renovera köket, man brukar säga att kök och badrum kostar lika mycket att renovera som restrerande rum kostar ihop.

Men du kanske inte behöver renovera köket såpass att allt ska vara nytt?

Piffa upp

Om du tycker att dina skåpsluckor och lådor duger formmässigt så finns alternativet att lämna in det för omlackering vilket ger känslan av ett nytt kök och detta gör givetvis att du kommer mycket billigare undan än om du ska köpa helt nya saker. Dessutom börjar de billigare färdiga köken idag att sjunka otroligt i kvalitét. IKEA’s kök som exempel har blivit mycket sämre med åren bara för att hålle kostnaderna nere ännu mer och de billigaste alternativen är såpass dåliga att de kan bli fuktskadade bara av att vara i miljön runt diskhon.

Totalrenovera – Allt skall vara nytt och fräscht

Om du trots allt vill ha nya saker bör du tänka på att i detta sammanhang stämmer det ganska bra att man får vad man betalar för. Om du planerar att bo kvar en lång tid i bostaden bör du även betala för kvalitét därefter.

Kostar det så smakar det!

När du har köpt ditt nya kök kan det vara smart att anlita en hantverkare som utför köksrenovering och ser till att allt blir ordentligt gjort och du kommer kanske även behöva en rörmokare för vattendragningen och en elektriker för elen.

Detta kan bli kostsamt men är resultatet är oftast värt det och du kommer känna att det har varit väl investerade pengar.

Sätt dig ner och gå igenom hur du vill ha det, räcker det med en omlackering?

Om du lackerar om köket brukar slutpriset för det oftast hamna under 10.000kr men om allt ska vara nytt bör du nog räkna in en budget på MINST 50.000kr.

Så sätt dig ner och gå igenom vilket alternativ som passar dig bäst.

24 Oct 2011