Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Klädd för att gå ut på jakt

Hösten närmar sig och det börjar sprida sig en förväntansfull stämning bland landets alla jägare. För vissa är det älgjakten som är startskottet för årets jaktsäsong, ja kanske till och med den enda jakt de deltar i. Men, för andra är det rådjursjakt eller fågeljakt som är det stora intresset. Gemensamt för dem alla är det stora intresset för jakt, och för skog och natur. Att få tillbringa en vacker höstdag, med hög och klar luft, och färgsprakande löv i träden, är kanske bland den största upplevelse många av dem kan tänka sig. Tyvärr är det dock inte alla dagar som ser ut på det sättet. Hösten kan vara helt underbar, med just dessa vackra och klara dagar. Men, hösten kan också vara regn och rusk och kall blåst som kryper genom märg och ben, och en sådan höstdag blir kanske inget fint jaktminne, i alla fall inte om kläderna inte är de rätta. Att tvingas krypa ihop under en gran för att inte bli våt är inte vad någon jägare har tänkt sig.

Nej, för jägaren, liksom för andra naturälskande människor, är bra kläder a och o. Bra kläder för jakt, är kläder som står emot både blåst och väta, och som också är motståndskraftiga mot smuts. Dessutom ska de vara slitstarka och tåla hårda tag. Men, även om det krävs tåliga material, får kläderna inte vara stela eller klumpiga, eftersom full rörelsefrihet är viktigt för att kunna ta sig fram i skogen på ett smidigt sätt. Att delta i jakt är sällan bara att sitta på pass, det kräver för det mesta många och långa promenader, som också ställer krav på klädseln.

Det är av den anledningen de flesta jägare skaffar speciella jaktkläder, och inte nöjer sig med friluftskläder i största allmänhet. Jaktkläder i genomtänkta modeller och av material av hög kvalitet är det som eftersöks, och dessa kläder kan man hitta hos BrandByNature.

Många och rymliga fickor är ett måste för en jägare, men det efterfrågas också hos fiskare och hundförare. Att ha rymliga fickor både på byxor och jacka, förenklar hanteringen av alla de små redskap och attiraljer som alla dessa intressen kräver. Då är det lätt att plocka fram det man behöver snabbt och smidigt, istället för att börja leta igenom ryggsäcken efter småsakerna.

Praktiska och funktionella kan nog de sammanfattande ledorden för vad en jägare eller fiskare önskar av sina kläder sägas vara. En snygg design är också en självklarhet för kläder som används så ofta.

16 Sep 2013