Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Kan man verkligen luras av webbhotell?

Dåligt webbhotell? Hitta ett bra istället!Som titeln lyder så kan man faktiskt åka på en nit när det kommer till webbhotell. Uppkommet till denna artikeln fick jag av webbhotelltips.se och artikeln om att luras av sitt webbhotell, du kan läsa den här. Jag vet inte riktigt vilket företag som personen som skrivit artikeln syftar på, men jag har mina aningar. Men som det står där så vill inte jag heller antyda eller säga något om detta företaget.

Så blir du lurad

  • Du lockas av lågt pris i hopp om att du tror du sparar pengar. Dock så har du glömt att kolla vad som ingår. Ska du endast ha en domän så funkar webbhotellet i frågan utmärkt, dock inte om du vill ha ytterligare en domän och hemsida. Då får du köpa ett konto till då man endast kan ha 1 domän/konto.
  • Vill du byta webbhotell genom att ändra dina namnservrar måste du kontakta supporten. Detta kan man inte göra själv som hos andra webbhotell.
  • Min största hemsida jag har idag består utav över 700+ sidor med mer än 1000 bilder. Senast jag kollade så hade jag utnyttjat runt 3 GB. Detta är en relativt stor sida räknat mot andra svenska webbplatser. Så om du tänkt ha en sån stor sida så behöver du endast välja det minsta kontakt som erbjuds, och det är 5 GB. Lockas inte av att köpa det största som är 2 TB, behöver du mer så köper du mer vid ett senare tillfälle! Det sparar du pengar på.

Dessa tre sakerna är alla sanna enligt webbhotelltips.se. Och när man kolla närmare på vilket företag det kan vara så stämmer detta in. Jag hade hållit mig borta från det, och det tycker jag även att du ska göra. En sista sak jag vill tipsa om innan denna artikeln tar slut är hemsidan webbhotell365.se som också skriver om liknande grejer.

29 Nov 2012