Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Hårtransplantation för en rikare hårväxt

hårtransplantation

Det är vanligt att både män och kvinnor drabbas av håravfall. Dock är det vanligast att män drabbas av tunnhet på hjässan, även kallat för skallighet. Detta är någonting som de kan lida av och många har svårt för att acceptera att de tappar hår och försöker att dölja det eller göra någonting åt det. Det finns allt från hårpuder som döljer skalligheten till tupéer och peruker både för män och kvinnor. Om detta är ett alternativ man vill använda sig av är det en snabb och enkel lösning, men om man upplever håravfallet som ett verkligt problem kan man överväga att utföra en hårtransplantation.

Hårtransplantationer utförs inte enbart på huvudet, utan det kan även utföras på andra delar av kroppen där man lider av håravfall. Det kan vara exempelvis skägg, ögonbryn eller intima områden där åldern påverkar så att man får tunnare och glesare hår. Med hjälp av en hårtransplantation skapas en naturlig linje så att ingen ser att du har genomgått denna behandling. Det är en lättare behandling där man oftast flyttar en liten hudremsa från ett område till ett annat. Du får då även din naturliga hårfärg och ingen kan se att du lider av håravfall.

Att få hjälp

För många är håret en del av ens identitet och därför kan det kännas jobbigt när man på grund av ålder, stress eller sjukdom blir tunnhårigare eller tappar hela delar av det. Det finns dock hjälp att få med detta. Du kan gå in på Nordic New Hair Center för att läsa mer om de olika metoder av hårtransplantationer som de utför. Där finns även före och efter bilder att se genom att gå in på deras hemsida. Du bör ha i åtanke att resultatet är varierande, men då man tar en hudremsa från ett friskt område där håret växer normalt och planterar det där det är kalt med hår finns det goda möjligheter för att även ditt resultat kommer att bli lyckat.

Viktigt att tänka på är att du alltid bör rådgöra med en läkare innan du genomför operationen för att se om du har realistiska förväntningar på det slutgiltiga resultatet. Alla människor har olika förutsättningar för att utföra en hårtransplantation och det är därför viktigt att du alltid har realistiska förväntningar på slutresultatet. En läkare kan med lätthet se vilket slutresultat som kan tänkas uppnås. Boka därför tid för konsultation redan idag genom att skicka ett mail för möjlighet att bli av med dina komplex angående ditt hår.

8 Apr 2015