Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Hamburg – Tysk storstad på nära håll

hamburgHamburg är Tysklands näst största stad och belägen i landets nordvästra del. I själva staden bor omkring 1,8 miljoner människor, medan den inklusive förorter är hem för omkring 3 miljoner människor. Hamburg är en av Tysklands viktigaste städer och utgör ett ekonomiskt och kulturellt centrum för hela norra Tyskland. Här finns också landets största containerhamn.

Hamburg ligger 35 mil från den dansk-svenska gränsen vid Malmö, vilket gör den till ett bekvämt resmål för många svenskar i södra Sverige som väljer bilen som färdmedel. Det går dessutom dagliga flyg till Hamburgs båda flygplatser, den centrala Flughafen Fuhlsbüttel och Flughafen Lübeck-Blankensee. Den senare är belägen i Lübeck 6 mil från Hamburg, men flygresenärer erbjuds busstransport till Hamburgs centrala bussterminal. Det går även bra att åka tåg från Lübeck till Hamburg.

Eftersom staden är ett populärt turistmål finns det gott om hotell i Hamburg. Ska man besöka staden är det bäst att i förväg boka hotell.Trots det stora antalet är det vanligt att man möts av fullbokade hotell, särskilt om det pågår något större evenemang i staden. Ett exempel på ett bra och prisvärt hotell i Hamburg är ”A&O Hostel Hamburg Reeperbahn” som ligger i den centrala stadsdelen St. Pauli. Hotellet som mer är av vandrarhemskaraktär är perfekt för ungdomar som vill hålla nere kostnaderna för boende. Hotellet är dessutom beläget mitt på nöjesgatan Reeperbahn som är centrum för stadens nattliv.

3 Feb 2011