Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Göran Wärff som konstnär

kosta-bodaKosta Bodas formgivare Göran Wärff kreativa formgivning beundras av många. Han är speciellt känd för sitt sätt att blåsa glas och få glasmassan att se ut att samarbeta med ljusets strålar. Några kända exempel på hans serviser är Linné, Verde och Bubble bird. Göran Wärff själv har berättat vad hans kreativa verk förmedlar för känsla till honom som en erkänd konstnär.

Citat: "Den glödande glasmassan inne i ugnen lockar mig till upptäckter. Varje andfång ger mig på nytt lusten att förmedla upplevelsen av glasets magi. Att göra ett stycke glas till bärare av ljuset, havet och luften. Jag vill skapa en boning åt ljuset, värmen och det sinnliga."

Wärff föddes 1933 och bor ihop med sin fru Ann Wolff. 1964 började han jobba på Kosta Boda och har nu 40 års arbetserfarenhet. Under sin yrkeskarriär har Wärff ställt ut ett flertal offentliga utsmyckningsuppdrag, i bland annat Operahuset i Sydney, moskén i Abu-Dhabi och domkyrkan i Växjö. Wärff jobbade många år i Sydney, där han hade en studio. Han har berättat om hur han har inspirerats av landets natur och hur luftens vibrationer vid horisonten och i öknen har gett honom inspiration till hans konstverk. Vad Göran Wärff kommer att inspireras av till nästa verk återstår att se.

1 Jun 2011