Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Glöm inte att återvinna dina kläder

Vi köper kläder som aldrig förr och fastän de kläderna vi slänger knappat har använts så är det mycket som går direkt i papperskorgen. Modet håller ofta inte mer än en säsong och sedan ska det vara nytt vilket innebär att det blir en enorm nyproduktion hela tiden och kläderna byts ut i raskt takt. Men istället för att slänga kläderna i din vanliga sopinsamling så finns det desto bättre vägar att gå där dessa gör mer nytta.

Kläder som är i sådan skick att de kan doneras ska också göra det så att de kan komma till nytta för andra. Det finns speciella insamlingsplatser för kläder som oftast ligger vid sopstationer. Där kan du slänga dina kläder som sedan tas om hand av någon av de organisationer som sysslar med denna typ av välgörenhet. Beroende på vem vilken organisation du skänker till så går de ofta till olika saker. Vissa skeppar kläderna till de som behöver hela och rena kläder medan andra som till exempel myrorna istället säljer kläderna i sina second hand butiker. I dessa butiker kan du hitta alltifrån billiga street kläder till festkläder och mycket mera.

Ett annat alterantiv för dina kläder som är trasiga är att skänka de till insamlingar för trasiga kläder. Dessa processas sedan och blir olika typer av produkter som kan användas inom industrin. Vissa kan till och med bli nya kläder.

Men innan du skäner kläderna till någon organisation eller annat så bör du först och främst sortera de kläder som är i bra skick och de kläder som är söndriga eller inte går att använda. När du gjort det är det väldigt uppskattat om du först tvättar kläderna som ska till återvinning. Detta eftersom de ofta önskar ha hela och rena kläder speciellt om de ska säljas vidare.

28 Mar 2013