Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Företagsflytt – Service i flera steg

FlyttlådaFöretag som idag erbjuder tjänsten ”företagsflytt” har ett brett utbud av tjänster. Tjänster som gör det lättare och enklare att flytta företaget.

Packning

Orsaken till att en företagsflytt går så mycket snabbare när ett flyttföretag anlitas än om personalen själv gör det själv handlar till stor del om erfarenhet. Men en annan orsak är även teknik och material. De företag som dagligen jobbar med detta har passande lådor, olika material för stötdämpning och kärror som saker lätt kan köras på till flyttbilen.

Flytten

När allt är packat genomför flyttföretaget det som de allra flesta förknippar bolag inom den branschen med d.v.s. flytten. Man säger flyttföretag men som de övriga punkterna visar genomför de mer än bara en flytt.

Magasinering

Av olika orsaker kan möbler eller annan inredning behöva magasineras under en kortare eller längre period. För mindre företag, som fått möjligheten att arbeta utomlands, är det ett mycket billigt sätt att förvara kontoret utan att behöva betala full kontorhyra de månader de är borta. Andra företag använder magasinering som extra förråd d.v.s. att de inte har egna förråd som fyller deras behov.

Montering

Att bygga ihop vitrinskåp och bokhyllor kan ta en mindre evighet – eller så kan det gå på ett tiotals minuter. Allt beror på hur erfaren man är på det hela. Av just den anledningen väljer många att anlita flyttföretagen till att även montera upp de möbler som flyttats vid företagsflytten. Tid är pengar vilket gör att det är mer ekonomiskt att låta dem göra detta.

Tippkörning

Vid en flytt passar många på att rensa och städa ur. Ett perfekt tillfälle att slänga bort sådant som bara legat och skräpat år efter år. De företagen som erbjuder företagsflytt erbjuder i detta fall att köra bort allt till sopstation och återvinningstation. Det är inte bara behändigt utan även mer miljövänligt då de är mer vana att sortera än många privatpersoner. Ett flyttföretag i Stockholm stoltserar t.ex. med att de kan slänga över 95 % av alla sopor till återvinning. Det är få privatpersoner som matchar det.

Städning

Till sist kan företagen anordna flyttstädning vilket gör att hela servicekedjan är avklarad för de företag som behöver hjälp med flytten. De företag som erbjuder företagsflytt erbjuder alltså inte bara flytt utan en helhetslösning.

24 Sep 2013