Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Detta bör du gör när du besöker Kina

Kina är ett spännande land som har genomgått och fortfarande genomgår en häpnadsväckande samhällsomvandling. Här har man på bara några årtionden gått från att vara ett jordbrukssamhälle till att vara fullt utvecklat i stora delar av landet. Att som turist bevittna dagens Kina är en intressant resa som bjuder på många spännande möten, god mat och massor av kultur.

Det finns så mycket att se om du reser till Kina och det är egentligen en väldigt bra idé att välja ut några extra intressanta saker som du vill se eftersom det är svårt att hinna med allt. Självklart beror din vistelselängd på vad du hinner med men är du bara där som turist några veckor så är en liten plan att följa inte helt fel.

Något du bör göra om du besöker exempelvis Shanghai är att besöka Yu Yuan Garden som är den mest kända trädgården i Shanghai. I närheten hittar du även små marknadsstånd där de säljer både mat och annat till turister. Det du kan vara uppmärksam på här är att det säljs en hel del piratkopior av mestadels klockor och kända märken som t.ex. Breitling och Rolex. Om du köper en sådan klocka kan tullen göra ett beslag och du blir då skyldig att betala straffavgifter och eventuellt även stå till kast för att piratkopiering är en brottslig handling i de flesta delar av världen.

Är du inte en sådan som gillar att planera allting in i minsta detalj så går det givetvis även bra att strossa omkring i stora delar av Kina och bara njuta av atmosfären. Är du i storstaden så är det ofta väldigt mycket större än vad man är van vid i Europa. Exempelvis bor det nästan 20 miljoner människor i Shanghai.

28 Mar 2013