Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Dags att börja plugga?

Utbildning

Malmö är Sveriges tredje största stad och erbjuder studiesugna ett nästan ändlöst utbud av utbildningar. Massiva Malmö Högskola är bara en av alla utbildningscentrum här, här finns också folkhögskolor, yrkesutbildningscentrum, Folkuniversitetet och Komvux – för att bara nämna några typer. Staden har också många gymnasieskolor med mängder av olika inriktningar för att den som studerar ska få upp motivationen till max. Framtiden ser ljus ut för den som letar efter en utbildning i Malmö.

Vuxenutbildningar i Malmö finner man på Komvux, högskolan och folkhögskolan m.m., ingen diskrimineras här på grund av ålder, ursprung eller bakgrund. Utbildningar i Malmö, precis som i resten av Sverige, är gratis, med undantag för särskilda privata utbildningar.

Den som inte kan finansiera sin utbildning kan få lån och bidrag via CSN – Centrala Studiestödsnämnden. Dessa lån är ofta förmånliga i jämförelse med andra, och en god investering för framtiden.

Vilken är din dröm?

Alla människor har rätt att drömma, och att kämpa för sina drömmar. Just drömyrket är ofta föremål för förändring genom åren, intressen byts och förnyas, och vi lär känna oss själva allt bättre – vilka som är våra goda egenskaper och talanger och vad vi egentligen inte trivs så väldigt bra med att ägna oss åt. När vi är små vill vi gärna bli storslagna saker som rockstjärna, austronat eller brandman, men ju äldre vi blir, desto mer sofistikerade blir våra val och drömmar.

Det som är så härligt med den svenska utbildningspotentialen är att alla är välkomna, gammal som ung. Alla kan lära sig nya saker och testa nya vägar i livet. Ingen utesluts.

Den variation som erbjuds av utbildningar i Malmö är mycket rik, till och med så att många flyttar hit för att få gå sin drömutbildning. Så, vad vill du bli när du blir stor? Fånga drömmen!

16 Feb 2015