Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Bör man använda melanotan?

SolenAtt vara brunbränd anses som något av en modesak numera. Kändisar gör det, grannen gör det, solarierna är fulla, vi åker söderut på semester... Folk vill inte vara blekhyade, utan de vill gärna ha den där sydländska fräschören som kommer från en vacker solbränna. Det är dock oerhört svårt att uppnå den vintertid - i alla fall om man bor i nordliga Sverige.

Därför har ett ämne som heter melanotan börjat bli allt mer populärt. Det rör sig om en typ av ämne som ökar på kroppens naturliga produktion av hormonet melanin, vilket i sin tur gör att man blir brunare och att solbrännan håller sig längre. Man kanske inte kan bli brun bara av solens strålar, särskilt då den knappt skiner på vintern, men det kan låta en minska ner antalet solarietimmar till ett minimum och om man till exempel åker på semester till varmare orter kan en melanotankur göra att brännan kvarstår även under vintern.

Dock måste man samtidigt höja ett varningens finger. Det finns en del biverkningar, bland annat får en hel del människor leverfläckar av melanotan, något som kanske inte är sådär jättetrevligt. Dessutom är melanotan något som man måste injicera, d.v.s. ta med hjälp av sprutor, vilket inte alla klarar av. Sedan har man heller inte undersökt de långsiktiga verkningarna av melanotanet, d.v.s. det finns inga kliniska studier om hur ett melanotanbruk påverkar din kropp på lång sikt.

Blibrunutansol.eu är en sajt som säljer melanotan, och som även hjälper dig gå ner i vikt med instant slim

12 Feb 2014