Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Boka billiga resor på nätet

flygplanAtt boka resor på nätet är inte svårt och du har bra möjligheter att jämföra alternativ och läsa omdömen från andra resenärer. Vad ska man då tänka på när man ska boka en resa online? Här är några saker man kan tänka på.

Att jämföra alternativen är viktigt för att hitta en prisvärd resa. Jämför olika datum och resebolag. Det finns så mycket att välja på så det kan vara en god idé att använda en bra resesajt för att jämföra resor. Priserna kan variera kraftigt och för den som vill hitta de lägsta priserna bör man undvika de stora skolloven och populära helger.

Många resesajter visar omdömen och betyg från andra resenärer, vilket underlättar mycket i valet av resmål, vart man ska bo och vilka evenemang som finns. På ett reseforum kan du ställa frågor och diskutera direkt med andra resenärer.

Det går bra att betala resan med betalkort direkt på nätet. Ofta kan det ingå en reseförsäkring när du betalar med t.ex. VISA eller Mastercard.

Är resor billiga? Ja om man tänker på charterresor eller sista minuten resor så är de förhållandevis billiga. Jämför man med hur mycket det kostar att flyga inom Sverige så är det mycket prisvärt att flyga utomlands. Ofta kan man få en vecka med boende inräknat för samma pris som det kostar att ta en resa tur och retur inrikes. Har man is i magen kan man ta en sista minuten resa. Som man hör på namnet så kan man då bestämma sig för att resa dagen innan eller samma dag som resan går.

16 May 2012