Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Bilsemester i Europa

bilsemesterMed en bilsemester i Europa kan du uppleva den ulimata frihetskänslan där resan är lika vilktig som målet. Ska du bila i Europa bör du först och främst se till att bilen som ska användas är i bra skick. Det skadar inte att lämna in den på en snabbservice innan ni ger er iväg. Om inte så kolla i varje fall oljenivån och däcken så att ni i varje fall slipper bekymmra er om detta på semestern. Kontrollera även att det finns extralampor och att reservdäcket är i körbart skick. Fräscha upp dina trafikkunskaper innan resan och plugga alla sveriges vägmärken online

På avresedagen bör du såklart vara utvilad när resan påbörjas. Det underlättar också om ni är fler i bilen som kan bytas av med körningen. Som ensam bilförare kan man lätt bli trött och då är det skönt att kunna bli avbytt av en utvilad person som kan fortsätta resan. Att bila i Europa innebär ofta långa körningar med korta raster varannan timma. Läs vad som gäller om körkorstillstånd innan resan.

Ta reda på vilka speciella regler som gäller i de länder ni ska passera. T.ex. att det är dubbdäcksförbud i hela Tyskland och att det är krav på reflexdräkt i Frankrike. Genoom att ha koll på detta kan ni undvika dryga böter som belastar en redan hårt ansträngd reskassa.

3 Feb 2011