Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Billiga märkeskläder till barn - handla barnkläder billigt!

barnkläderBarnkläder är dyrt, inte növändigtvis plaggvis utan mer för att man ständigt måste köpa nya. Det finns flera anledningar men viktigast är att barnen växer ur kläderna och att de går sönder. Ofta går billiga barnkläder sönder just för att de är gjorda för att vara billiga att köpa och inte för att hålla för lekar och knäkrypning. Ett bra exempel är jeans från tex HM. Förvisso kostar de ofta inte mer än ca 150-200 kr men tyget är tunnt som silke. Hur många har inte till sin chock upptäckt att ett par barnjeans redan efter andra tvätten börjat utveckla hål i knäna. Inte för att tyget gått hål i utan för att det slitits ut för att det är för tunnt.

Det finns ingen poäng i att göra jeans till barn i 1-10 års åldern i tunnt jeanstyg, det vet alla som har barn. Däremot är det säkert lönsamt när man som butik lockar en massa kunder att handla p.g.a. de som det verka billiga barnkläderna.

Om man medel att konstant köpa barnkläder som vissa mammor gör på tv så är det viktigt att ha en struktur eller plan för hur man ska komma runt de astronomiska kostnader som inköp av barnkläder medför i längden.

Att ha två barn som ska förses med kläder fram tills myndig ålder kostar ungefär lika mycket per månad som det gör att tanka en stor stadsjeep två/ggr/månad, månad ut och månad in. Det finns rejäla summor att spara med tiden om man förhåller sig till barnens klädbehov på ett smart och genomtänkt sätt.

Handla billiga märkesbarnkläder till barn Barn och ungdomar vill så fort de uppattat modet ofta följa det, som vi vuxna ungefär. För de flesta innebär detta att man vill ha samma kläder och saker som de äldre barnen i skolan och som sina kompisar bär. Tyvärr är ofta inte denna typ av kläder som faller inom vad som är populärt de billigaste barnkläderna. Det finns dock väldigt bra metoder för att klara av utgifterna, främst genom planering.

4 bra tips för att handla billiga barnkläder

1. Handla märkeskläder till barn på rea Det är oerhört viktigt att passa på att handla när det är storrea i affärerna. Många butiker har 50% på ibland hela sorimentet när man vill få in nytt i butiken. När sommaren är över kan du hitta massor av fina t-shirtar till barn från wesc, diesel mfl för 100 kr styck i webbutiker och fysiska affärer. När du verkligen fynda på reor ska du handla i slutet av en säsong när nytt säsongsmode av barnkläder är på väg in i butikerna.

2. Handla begagnade barnkläder När du köper begagnade kläder på nätet ska du kolla på blocket eller tradera. Jackor, overaller och skor till barn går ofta att hitta i mycket hög kvalitet. Ofta är det dyra märkeskläder som använts lite och det är då du har chans att göra riktiga fynd! Ibland håller kläderna från dyra märken så hög kvalitet att du kan sälja dem vidare ytterligare en gång, eller låta yngre syskon ärva.

3. Köp barnkläder av hög kvalitet Köper du märkeskläder till barn som wesc, levis kan du sälja kläderna vidare när ditt barn vuxit ur dem. Märkeskläder håller på ett helt annat sätt en billigt skräp från de stora klädkedjorna. Dessutom har märket i sig en magisk kraft på andrahandsvärdet när du ska sälja. Precis som när du köper fungera blocket utmärkt. Pengarna du får från försäljningen köper du givetvis nya barnkläder för. Kretsloppstänkande!

4. Piratkopior utomlands Är det något som är märkligt är det varför barnkläder som säljs som piratkopior i tex Turkiet håller så hög kvalitet. En trolig förklaring är att de inte är kopior utan orginalkläder. När tex ed hardy beställer 5000 par barnjeans väljer man Turkiet för att de producerar billigt. Vad de inte vet är att turkarna kör 10000 par barnjeans i samma kollektion och säljer 50% på svarta marknaden. På detta sätt håller man nere produktionskostnaden per producerat par jeans men det finns även skalfördelar i form av volyminköp av tyger m.m.

Många kopior i Kina och Turkiet håller i varje fall väldigt hög kvalitet!

Tänk på att åka till dessa länder med mycket lätt packad resväska. Det gäller att få med så mycket hem som möjligt och att det räcker i flera år för barnet. Smart är att fylla resväskan med 20 par barnjeans för 100 kr/paret i varierande storlekar. Givetvis märkeskopior av hög kvalitet alltsammans som kan säljas vidare som begagnat på blocket!

6 Jun 2012