Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Avbetalningar och snabblån

LånJag har aldrig förr varit i en sådan knipa som jag var förra onsdagen. Alla pengar var bortslösade på puben och fakturor, påminnelser och inkassobrev låg oöppnade utspridda på golvet i hallen. Som om det inte var nog med elände gjorde även min flickvän slut. Hon hade tröttnat på min bristande respekt för pengar. Det är klart jag inte bryr mig jättemycket om något som ändå bara är påhittat. Tryckta sedlar och små metallbitar som är roten till så mycket misär. Usch! Jag har tagit så många snabblån att jag knappt håller räkningen. Mitt första snabblån tog jag för något år sedan och många fler har det blivit. Snabblånen är faktiskt inte så dumma som jag först trodde. De är utan tvekan dyra men ändå kommer de till nytta. Avbetalningar är ett riktigt gissel och något man ska undvika men snabblån däremot kan fylla sin funktion. När jag som i onsdags satt riktigt i smeten passade jag på att ta ett snabblån och kände därefter att en hel del löste sig. Det är ju klart att pengarna ska tillbaka efter en månad men jag fick ändå allt att hålla ihop och är tacksam för att snabblånen finns. Annars hade jag ju haft mycket större bekymmer än att betala tillbaka lånet när lönen kommer...

13 Nov 2013