Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Att välja rätt presentreklam

Hur ska man välja rätt presentreklam? De företag som erbjuder presentreklam tycks ju ha allting från kristallglas till flaskor för sportdryck. För att presentreklamen ska vara effektiv så måste man ju välja rätt produkt men det handlar inte bara om att finna en present som uppskattas och används. Det man trycker på produkten kommer också att avgöra hur effektiv den blir som presentreklam.

En produkt som folk vill ha

För att välja rätt presentreklam så måste man först och främst fundera på vad folk vill ha och särskilt de som tillhör den målgrupp man vill nå. Här kan man få hjälp av studier för vad majoriteten inom olika grupper gillar och pysslar med på fritiden. Om du vet att målgruppen för din produkt kör mycket bil så kan en smart form av presentreklam vara något man använder i bilen. Det kan till exempel handla om något man enkelt fäster på instrumentbrädan där reklamen alltid syns.

Presentreklam som väcker uppmärksamhet

Det kan vara väl värt att jobba med en gimmick eller ett unikt budskap då man beställer presentreklam. Presentreklam som väcker uppmärksamhet och lockar användaren till att göra något fungerar allra bäst. Man kan till exempel trycka en kort uppmaning som leder till ett besök på en hemsida där man får något om man ger sin email. Presentreklam kan alltså leda till ytterligare virtuell presentreklam online vilket ger ett slags förhållande mellan företag och potentiell kund på ett högst naturligt sätt.

29 Sep 2011