Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Att tänka på vid val av kökshandtag

KöksblandareHur ska man egentligen tänka när man ska köpa nya kökshandtag? Många blir smått förskräckta när de upptäcker hur stort sortimentet av handtag verkligen är, och det är lätt att gripas av lite panik inför det svåra valet. Det finns till och med de som önskar att det bara funnits ett litet antal handtag, för att göra valet enklare, medan andra ser detta som en fantastisk guldgruva att gräva i, när man ska hitta de där speciella handtagen som sätter pricken över i och gör det slutliga resultatet precis så där bra som man tänkt sig.

Ska man följa inredningstrenden och välja handtag som är heta just nu, eller ska man välja en tidlös modell som garanterat står sig genom åren? Valet är naturligtvis ditt, och det ena utesluter egentligen inte det andra. Flera av de kökshandtag som är populära idag är handtag av modeller som funnits i våra hem i bortåt hundra år. Ett exempel på sådana handtag är de så kallade skålhandtagen. En modell som många känner från exempelvis stora apotekardiskar, men som också är alldeles förträffliga som kökshandtag. Modellen är snygg, och passar in i många typer av kök. Dessutom är de slitstarka och tåliga, och har en bra funktionell utformning. Eftersom handtagen är i en enda del, finns det ingen risk att de går sönder, och det är i stort sett omöjligt att slita ut ett sådant handtag. Det faktum att de hängt med i så många år, och till och med fått ett rejält uppsving på senare tid, är också ett bevis på att detta inte är ett handtag man tröttnar på i första taget. Handtagen är dessutom passande för mycket annat än just kökets skåp och lådor. Skålhandtag, som för övrigt finns i flera olika modeller och utföranden såsom här www.barahandtag.se/kokshandtag-knoppar/handtag-svarta/sezze-handtag/, passar också bra på möbler, samt som skåphandtag i hobbyrum och arbetslokaler.

Men, när du ska välja dina nya kökshandtag är det förstås först och främst din egen smak som ska avgöra. Handtagen kan förstärka stilar, eller tillföra det där lilla extra till köket, som gör rummet inbjudande och trevligt. Har du valt en utpräglad inredningsstil i ditt kök, väljer du förmodligen ett handtag som passar in, eftersom du redan valt din stil. Är ditt kök mer en blandning av stilar, eller en mix av sådant du bara gillar, väljer du också kökshandtag bara för att du tycker om dem. Handtagen ska användas och betraktas varje dag, och det viktigaste är att du trivs med de handtag du valt.

 

6 Jun 2014