Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

Att låna pengar från Mobillån

Det finns ett företag som erbjuder SMS-lån som är mycket bra - Mobillån heter det. De erbjuder, precis som så många andra företag, mindre lån på korta löptider. Det finns dock ett par saker som särskiljer Mobillån från andra företag som erbjuder sms-lån.

En av de viktigaste sakerna är bemötandet. Även om man kanske inte tänker på det så kan man kanske ibland behöva kontakta kundtjänsten, om man till exempel har frågor eller om man inte kan betala i tid, och Mobillåns kundtjänst är verkligen bra och tillmötesgående. Och på tal om att inte kunna betala i tid - Mobillån erbjuder också möjligheten att få anstånd (uppskov) med sin betalning. Visst kostar det en extra slant, men det är ändå billigare och bättre än att låta fakturan förfalla och sedan åka på påminnelseavgifter, dröjsmålsränta och eventuella inkassokrav.

Dessutom så satsar Mobillån på att behålla sina befintliga kunder och om man har lånat flera gånger av dem får man höjd kreditgräns (man kan låna mer pengar) och förmånligare villkor (lägre avgifter), samtidigt som nya kunder lockas av det första lånet på upp till 1000 kronor gratis.

Angående nackdelar så gäller samma nackdelar för Mobillån som för de flesta andra smslåneföretag. Det är alltså relativt dyrt att ta ett smslån, den effektiva räntan blir väldigt hög. Dessutom finns en viss risk att "åka dit" i lånekarussellen, alltså att man tar ett nytt smslån för att kunna betala tillbaka sitt ursprungliga lån, och på så sätt hamnar man i en lånefälla där man bara betalar mer och mer i ränta på alla smslån som man har tagit, utan att kunna betala tillbaka grundbeloppet. Till slut kollapsar ekonomin totalt.

Det gäller alltså att noga utvärdera om man kommer kunna betala tillbaka sitt smslån i tid. Om man kan det, ja, då är Mobillån ett bra alternativ!

25 Jan 2014