Artikelkatalog Mag

Artiklar och recensioner

3 sätt att tjäna pengar till klassen

Tjäna pengarNär ni i skolklassen ska sätta igång arbetet för att få in pengar till klasskassan bör ni fundera på en del saker. Viktigt är att ni satsar på rätt varor/tjänster att sälja. Det är inte bara viktigt att ni satsar på något som folk vill köpa för det pris ni ska sälja för, lika viktigt är vad ni har för marginaler på er försäljning. D.v.s vad ni får över per såld enhet/vara efter att ni betalt leverantören.

Satsa på lättsålt med bra marginaler! Varor med bra marginaler är varor som finns stort utbud av och där konkurrensen är tuff. Nedan följer eexempel på 5 olika varor som säljer bra och som ni själv kan köpa in direkt och börja sälja, utan mellanhänder! Förarbetet med att välja rätt saker att sälja kan dramatiskt öka era möjligheter att tjäna pengar till klassen.

1. Choklad. Det finns Svenska chokladfabriker som gör helt oemotståndliga praliner av bästa råvaror. Givetvis kostar dessa mer än vanlig choklad men prova att stå med några sådana praliner i en genoskinlig box framför hemmafruarna i dörren! Ni kommer att sälja mycket bra om ni väljer fina förpackningar så att man ser chokladen och har olika storlekar på förpackningarna. Marginalen på sålda varor bör ligga på mellan 100-200%. Ett mycket bra tips!

Det enda negativa är att säljarna själva kommer äta upp en del av vinsten bokstavligen!

2. Strumpor. Det går att få tag i strumpor från importörer med ok kvalitet för 3-5 kr paret. Säljer ni dessa för 10-15 kr paret blir det bra förtjänst. Alla behöver strumpor och det ni behöver tänka på är att satsa på enbart svarta och vita strumpor.

3. Lotter. Anordna ett eget lotteri.1a pris presentkort på weekendresa för 5000 kr. 2 pris lyxig choklad för 1000 kr (se choklad ovan). Ni måste sälja 250 lotter för 20 kr st för att nå break even, allt därutöver är ren vinst. 5 lotter per familj i klassen är lätt att sälja, där har ni redan sålt 200 lotter!

Träna på er föräljningsteknik! Det finns bra säljare och dåliga. Se till att ni vet hur man säljer när man knackar dörr innan ni börjar. Träna inom klassen på att sälja och läs instruktioner i försäljningsteknik. Utan dessa förberedelser är ni dömda till misslyckande eller halvlyckade affärer, se till att lära er innan ni sätter igång med försäljningen!

13 Apr 2012