Main menu:

Recent Posts

RSS Senaste nytt från Aftonbladet

RSS Högskoleprovet

Archives

Search

Categories

September 2014
M T W T F S S
« Jul    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Tags

Artikelkataloger SE

Låna eller spara till bilen?

bilMajoriteten av Sveriges befolkning kommer välja att köpa en bil till sitt hushåll för kunna utnyttja den frihet som en bil faktiskt innebär. I en stad klarar man sig ofta på kommunaltrafiken men om man vill till landet, eller bor på landet så blir det genast mycket svårare. Men att få fatt i en bil innebär en stor frihet för individen – utan också en väldigt stor kostnad. Dels så är den en inköpskostnad och sedan finns det löpande kostnader som bensin, skatte och försäkringar.

Vad ska bilen användas till?

Innan du bestämmer dig för att köpa en bil är det väldigt viktigt att du sätter dig ner och tänker efter vad du behöver din bil till. Om man kommer använda bilen väldigt lite så kan det vara väldigt onödigt att köpa en alltför stor bil. Ska man däremot använda bilen till att pendla har man kanske helt andra behov än vad exempelvis en liten barnfamilj har. Det första du gör är att tänka efter vad bilen kommer användas till.

Hur mycket pengar har jag att röra mig med?

En annan viktig punkt när det gäller ett bilköp handlar inte bara om själva inköpskostnaden för bilen utan också de löpande kostnaderna för bensin, skatter och försäkringar. Tänk på att dessa skiljer sig ganska mycket åt beroende på en mängd olika faktorer som bränsletyp, storlek på bilen, säkerhet och många fler. Det kan vara en god idé att jämföra olika typer och sedan se vad som lönar sig mest för dig och ert hushåll beroende på situation. Då kan man enklare anpassa sin budget och de pengar man har att röra sig med till en passande bil.

Låna eller spara pengar till bilen?

Det kan vara frestande att ta ett lån eftersom det ofta är väldigt enkelt och bara innebär en relativt liten kostnad varje månad, om man bara betalar av räntan. Men du måste tänka på att denna summan blir enormt stor efter ett par år av återbetalande och kan stå dig mycket dyrt. Ta bara ett lån om du har absoluta behov för något speciellt och se verkligen till att du kommer kunna hantera återbetalningen av lånet på sikt. Räkna också noga på lån från olika banker så du får det bästa möjliga.

Write a comment